2012. november 20., kedd

Narancs, mint dekoráció


Karácsony környékén végre megérkezik a narancs az üzletekbe.Mindenki ismeri a cukrozott narancshéjat. Sokan a narancs héját is lereszelik a sütikhez.Legtöbben ismerik a szegfűszeggel díszített narancsot, mint hangulatkeltő eszközt. Mások szoktak narancsszeleteket szárítani és ezt a fára akasztani - bár a fán is megszárad :).
Tény, hogy nagyon jól mutat és ha eltesszük következő évre, akkor gyönyörű bronzos-barnás árnyalata lesz.
 
Most mutatok még két felhasználási módot, de ez csak a héját érinti.






Az egyiknél a lepucolt narancs héjából sütikiszúróval kivágunk mintát és így xzárítjuk ki.
Persze ez a szárítás a fán is történhet.










A másiknál meghámozzuk a narancsot, mint egy almát. A héj"kígyót" összetekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük és így hagyjuk kiszáradni. A héj - rózsa módjára fog kiszáradni.
Ezeket az apró rózsákat akár az adventi koszorúra is feltűzhetjük dísznek :) 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése